Un poll de virot rescatat a Es Caló

61

Els Agents de Medi Ambient han rescatat, aquest dijous, un poll de virot petit (Puffinus mauritanicus) a Formentera. Un particular ha trobat l’au, de matinada, en un restaurant després que es ferís al xocar contra una superfície i va cridar a l’112 per activar el protocol. Així, aquest matí, una agent de medi ambient l’ha anat a recollir per poder-lo dur a la Clínica Veterinària Formentera, on el tenen en observació, amb pronòstic reservat pels problemes neurològics que presenta i quedarà ingressat a la clínica fins que es recuperi del tot.

Cal tenir en compte que el mes de juliol és quan els polls de virot petit realitzen el primer vol, i molts d’ells cauen a terra enlluernats per les llums artificials. És per això que la Iniciativa de Recerca de la Biodiversitat de les Illes (IRBI) ha posat, en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient i Territori i altres entitats, una campanya de conscienciació per cooperar en la recollida d’aquestes aus.

El protocol a seguir si se’n troba un és telefonar a l’112 per donar l’avís, agafar-lo anant alerta amb el bec per deixar-lo a un lloc segur i tranquil, com una capsa de cartó amb ventilació i no alimentar-lo ni donar-li beguda.

El virot petit és una espècie que només es reprodueix a les Balears i es troba protegit, ja que se’l considera en perill d’extinció.