Un veler rescata a una tortuga a Punta Gavina

75
Foto: Clínica Veterinaria Formentera

Un nou rescat de tortuga en aigües de Formentera, en aquest cas per part dels ocupants d’un veler que van trobar l’animal atrapat en un embolic de xarxes de pesca.
Els ocupants del veler xàrter, Luziana amb seu a La Savina, gaudien d’un dia de navegació plàcida, desplaçant-se de Cala Saona a ses Illetes, quan a l’altura de Punta Gavina es van adonar que una tortuga caretta tenia problemes en estar atrapada.
Com explica el patró de l’embarcació, Javier S. Guijaldo “la tortuga tenia moltes dificultats per poder nedar, ja que estava envoltada de xarxes i dues botelles de plastic“.
Una embarcació del Centre d’Immersió Vell Marí va portar a la tortuga al Port i seguidament a la Clínica Veterinària Formentera a on va ser atesa de les ferides que li havien provocat les xarxes en les seves aletes anteriors. Molt probablement una d’elles haurà de ser amputada, però segons el veterinari, això no significarà massa problema per a l’animal. L’endemà els agents de Medi Ambient van traslladar a la tortuga a la Fundació Palma Aquàrium per recuperar-se de les lesions i poder ser alliberada de nou a la mar.
Avisar al 112
En cas de trobar-nos amb un animal ferit, hem de cridar al 112, que s’encarregaran del seu rescat i sobretot no intentar arrencar els hams, xarxes o qualsevol objecte enganxat, ja que es pot empitjorar la ferida o escampar una infecció.