Una llei del govern balear protegirà els xiringuitos tradicionals de Formentera

446
Quios d'en Bartolo al 1987. Foto: Bartolo Escandell

El nou govern de Marga Prohens, està treballant en un projecte de llei que permetrà la preservació dels xiringuitos tradicionals de les illes balears, a més d’altres construccions que formen part del paisatge costaner en el que resultarà un canvi radical en la política de la llei de costes.

Bartolo Escandell, president de l’associació de quioscos de Formentera

Segons ha pogut saber Formentera Ràdio, la nova conselleria del mar, dirigida per Juan Manuel Lafuente, treballa en el projecte de llei de costes, per garantir seguretat jurídica als negocis costaners tradicionals que amb l’actual llei de costes estan en perill.
Segons la conselleria, la nova norma no permetrà autoritzar nous “beach clubs” i altre tipus de negocis al litoral, està pensada per a preservar les activitats tradicionals que actualment estan en mans de famílies que ho han gestionat durant dècades.

La llei actual afecta de manera especial a Formentera, com a vingut denunciant el Partit Popular en els darrers anys i aquesta nova norma salvaguardaria també habitatges particulars que ara es veuen afectats.
Convidat a Formentera Ràdio
El pròxim dimecres el conseller, Juan Manuel Lafuente serà el convidat del programa Bona Nit Pitiüses, en l’inici de la nova temporada de TEF TV i bona part de l’entrevista se centrarà en aquest assumpte.
L’endemà dijous l’entrevista es podrà escoltar a l’espai Desperta Formentera d’aquesta emissora.