Vandalisme contra les barques professionals a s’estany des peix

110

En les darreres dues setmanes, diverses embarcacions destinades al lloguer a s’estany des peix han patit sabotatges varis, però el passat cap de setmana, almenys vuit barques, han resultat damnificades. Diverses denúncies han fet que la Guàrdia Civil hagi obert una investigació.
Els actes vandàlics sobre les barques són un presumpte delicte de danys, però es podrien afegir altres presumptes delictes, ja que alguns dels desperfectes són difícils de detectar i podrien haver suposat un greu risc per a la vida dels usuaris durant la navegació.
Segons ha manifestat a Formentera Ràdio, Aurelio López, propietari d’Isla Azul, una de les empreses afectades: “Han set diverses les embarcacions afectades, en el cas de les neumàtiques amb ganivetades i altres desperfectes”.
Algunes barques de fibra han set perforades amb forat d’un mil·límetre a l’obra viva, el que obre una molt lenta, però contínua via d’aigua que pot ser fatal per a l’embarcació, ja que l’entrada ininterrompuda d’aigua, crema la bomba d’evacuar i l’embarcació es pot acabar enfonsant.
Cal recordar que el projecte de regulació de s’estany des peix ha deixat fora les embarcacions de la llista sisena, dedicades al lloguer turístic. Tot i que aquesta regulació encara no és efectiva, la tensió entre diversos sectors que viuen de la mar s’ha anat intensificant, el que alguns pensen que podria donar peu a aquests actes vandàlics.
Segons López: “La situació està molt tensa i pareix que algú l’està intentant tensar més, confiem que la investigació de la Guàrdia Civil, pugui esclarir més coses”.
Una altra embarcació professional va ser amollada del seu amarratge i va ser localitzada a la deriva a la zona des caló de s’Oli i li havien robat la bateria, el filtre de gasolina i li havien tallat les mànegues de combustible.