VÍDEO: La Virgen de la Cabeza torna a anar en Romeria a la Mola

415

L’associació cultural andalusa de Formentera fa gairebé 30 anys que celebra la Romeria de la Virgen de la Cabeza al Pilar de la Mola amb una missa cantada. En els darrers dos anys no s’ha pogut celebrar per mor de la pandèmia, però avui la verge ha tornat a anar en processó pels carrers de la Mola.
Diu la tradició que el 12 d’agost de 1227, al Cerro de la Cabeza a Andújar (Jaén) un pastor assegura haver vist la imatge d’una verge que amb el temps es va conèixer com la Virgen de la Cabeza. A la zona es va construir la basílica i el real santuari dedicats a la imatge entre 1200 i 1300.
A Formentera la fe cristiana de l’ampli col·lectiu d’andalusos, fa que cada any la romeria sigui un èxit de participació.
Els actes van començar la nit de dissabte amb el pregó de festes i la posterior Revetlla Popular amb música en viu al pàrquing de sa Baixera.
Ja aquest migdia a les 12 s’ha fet l’ofrena floral a la Verge a l’església del Pilar de la Mola per després treure la verge en processó pels carrers de la localitat fins al pàrquing a on s’ha celebrat la missa rociera cantada. En acabat s’ha servit un aperitiu, que ha anat acompanyat d’animació infantil per als més petits.